Tips för en lyckad taktvätt

Hejsan, mitt emellan Olofström och Bromölla bor jag i ett fint litet rött hus med tegeltak. Här är det en idyll men det har varit en del med huset att göra och för en vecka sedan gjorde jag en taktvätt. Det behövdes för det var mossa och alger på taket och jag är rätt så händig av mig så jag gjorde denna taktvätt själv, men om man inte vill tvätta sitt tak på egen hand så finns det alltid professionell hjälp att få. I dag hade jag tänkt mig att jag skulle skriva några ord om hur man tvättar tak och det här inlägget kan ni om ni inte har nytta av det själv, dela med vänner och bekanta, för kanske är det någon av dem som behöver den här hjälpen?

Först och främst så ska man inte tvätta taket på egen hand om man inte känner sig helt bekväm med detta, för det är lite farligare än vad man tror. Om man är ovan att hantera stegar och känner sig obekväm med detta, låt då bli. Att tvätta tak tar en del tid och det är inte alla som har den tiden, då är det bättre att låta bli och istället lita på professionell hjälp.

Nu till något positivt, för om du väljer att tvätta taket själv så finns det massor av steg-för-steg guider på nätet som man kan följa för att göra detta på bästa sätt. Jag rekommenderar dock att man inte använder sig av rengöringsmedel som innehåller blekmedel eller andra skadliga ämnen.

Det finns speciella medel för taktvätt och dessa kan du köpa på nätet eller i byggaffärer. Du kan även göra ditt eget medel genom att bland 1 del skurmedel med 5 delar vatten. När du har ditt medel klar så är det bara att börja tvätta. Lycka till!